НОВИНИ

8 съвета за успех и щастие от Джак Ма

Само парите и работата не носят щастие – това е философията, която защитава от години най-богатият човек в Азия.

Джак Ма се възползва от визитата си във Филипините миналата седмица, където получи почетна титла от университета „Ла Сал“, за да даде съвети на младите студенти и служители как да бъдат щастливи и успешни.

На 53 години Джак Ма е успешен човек, който има състояние от 38 млрд. долара, според данните на списание Forbes. Но според Ма работата не е единственото нещо, което може да донесе щастие.
По време на кратката си визита в Манила Ма се срещна с президента на Филипините Родриго Дутерте, посети централите на компанията си в страната и получи титлата „доктор хонорис кауза“ по технологични науки на университета „Ла Сал“.
Ето какви съвети даде Ма на студентите, които се стремят към успех в кариерата си:

1. Потърсете добър шеф

„Когато сте на 20 или 30 години, намерете добър шеф“, каза Ма пред младата си публика, пише ВВС. Според китайския предприемач добър ментор е по-добър от добра компания, „защото ще ви научи и ще ви помага да станете по-добри и да постигате напредък“.

2. Вярвайте

„Хората на 30 или 40 години трябва да направят нещо за себе си“, посъветва ги Ма. Ако нещо ви харесва и искате да го направите, не чакайте никого, „направете го, дори никой да не вярва във вас“, съветва предприемачът.

Той си припомни времената, когато започнал бизнеса си преди почти 20 години. Тогава всички го смятали за „луд“, след като обяснил идеята си.

3. Бъдете интелигентни

Бившият преподавател по английски език казва също, че между 40 и 50 години човек трябва да направи нещо, „в което е добър, а не нещо, от което няма никаква представа“. Така ще се съсредоточите върху това, което наистина владеете, без да си причинявате притеснения.

4. Заобиколете се с младежи

Когато професионалната ви кариера се приближава към края си, фокусът трябва да е в младите, казва президентът на Alibaba. “Между 50 и 60 години се насочете към млади и щастливи хора“, каза Ма, добавяйки, че така ще могат да си обменят опит и нови визии.

5. Съсредоточете се върху семейството

„След като минете 60 години, трябва да прекарвате време с внуците си“, казва Ма. Предприемачът допълни, че колкото до времето, „ако не инвестирате в нещата, които са важни за вас и обичате, това няма да е от полза за никого“.

6. Имайте големи мечти

„Малките предприемачи трябва да имат големи мечти“, каза Ма в отговор на въпрос на двама млади студенти. „Трябва да мечтаете за нещо, което наистина искате. Когато се борите за мечтата си, тогава ще имате успех, а не когато се борите за амбициите на другите“.

Големите компании трябва да направят промени, за да се адаптират към нуждите на хората.

7. Бъдете упорити

Ма говори за всички случаи, когато се е отказвал от математиката и за многобройните случаи, когато са го отхвърляли за дадена работа.

Предприемачът каза, че имал много мечти, когато бил млад, и че повечето от тях са се сбъднали благодарение на много усилена работа. Сега той може да се посвети на неща, които му харесват, като да пее, да играе и да участва в спектакли.

„Ако работите усилено, после можете да сбъднете много от мечтите си“, завърши Ма.

8. Помагайте на другите

„Мечтите стигат по-далеч, когато са в екип“, смята предприемачът. Част от обучението на собственика на Alibaba е било свързано с разбирането как да се отнася към различни хора и да работи в екип.
Извличайки най-доброто от всеки един човек и „помагайки им в слабите им места, ще получите по-добри възможности да постигнете мечтата си“, категоричен е предприемачът.

Ма разкритикува и начина, по който хората се оплакват и обвиняват другите. „Понякога, когато нещо върви зле, гледаме другите, а трябва да погледнем в нас самите“, казва собственикът на Alibaba.

Накрая Джак Ма, който е истински гуру на успеха, каза, че идеите на хората трябва да са прости и в същото време да бъдат дръзки. „Мечтите променят света, а не технологиите. Преследвайки мечтите си, ще създадем необходимата технология, за да променим света“, смята Ма.

Международен панаир на колекционерите “Булколекто” – Пловдив

Международен панаир на колекционерите е уникална за България проява, показваща развитието на хобито в дейност, обогатяваща познанието. Той се провежда под мотото “Колекционерството – хоби, култура, инвестиции”.

7-то издание ще се състои от 20 до 22 октомври 2017г в Международен панаир Пловдив, който е организатор на форума.
Участници са индивидуални колекционери, пощенски администрации, издателства за специализирана литература и фирми, предлагащи аксесоари.
Партньор на събитието е Съюз на българските филателисти.

Съорганизатори: Съюз на българските филателисти, “Български пощи” ЕАД и Международен панаир Пловдив

Основни браншове: филателия, нумизматика, бонистика, фалеристика, други колекционерски области, специализирана литература и пособия.
Съпътстваща програма: Международни и национални филателни изложби и конкурси. Валидиране на пощенски марки, блокове и карти. Атракции за публиката.

Добра новина! В Канада БЕЗ ВИЗИ за българи и румънци

Очаква се Канада да оповести за сроковете, в които предстои да отпаднат визите за българи и румънци. Това се акцентира в съобщение на Европейската комисия, която бе домакин в лицето на еврокомисаря по миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос, на среща с посланници на България, Румъния и Канада по въпроса за визите.

Гpигep cчyпи шанхайското проклятие с американски привкус

Най-добpият бългopcки тениcиcт Гpигоp Димитpов най-поcле cчyпи шанхайското проклятие, класирайки се в третия кръг на турнира в серийте “Маcтъpc”. Бългаpинът бе мaкcимално затpyднен от Рoаън Tаpиcън, който не се отказваше от победата до самия край на двубоя. Настървеният американец обаче не ycпя да пpечyпи Гpигоp, който в крайна сметка се налeжи с 3:6, 6;3, 7:6 (8:6) над съперника си, гарантирайки си място напред в турнира. След малко повече от 2 часа и полувина на корта 26-годишния хасковлия окончателно сложи край на негативната си статистика от надпреварата в Шанхай, след като никога до сега не бе преминавал втория кръг на турнира. В следващия си мач Григор ще се изправи срещу още едно американско препядствие 30-годишния Сам Куери.

Национален фолклорен фестивал “Сандански пее, заиграва, Пирина разлюлява”

Национален фолклорен фестивал “Сандански пее, заиграва, Пирина разлюлява” се осъществява от: Сдружение с нестопанска цел “Фолклорен Ансамбъл – Македонска хубост” гр.Сандански и с подкрепата на: Община Сандански

Фестивалът ще се проведе на 13-15 октомври 2017г в гр. Сандански;

Основна цел на Фестивала:
Популяризиране на Пиринския фолклор, привличайки танцьори-любители от цяла България.

ЕМБЛЕМАТА НА БЪЛГАРСКИЯ РОК FSB СЕ СЪБИРА ЗА НАЙ-ГОЛЕМИЯ СИ КОНЦЕРТ

Легендарната българска рок група FSB ще отбележи 40-годишния си юбилей на сцена с грандиозен концерт в столичната Арена Армеец. На 7 октомври (събота) публиката в най-голямата зала у нас ще чуе неостаряващите и любими на поколения българи класики – “След десет години”, “Високо”, “Няма как”, “Не така”, “Обичам те до тук” и много други незабравими композиции.
Впечатляващото юбилейно събитие няма да мине без изненади. На една сцена ще излязат настоящите членове на култовата група – Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев, както и специално завърналият се от Германия за концерта Александър Бахаров. Емблематичните музиканти, превърнали се в символ на българския рок, ще зарадват публиката в Арена Армеец, както никога досега, доказвайки за пореден път, че групата е истинска институция.