НОВИНИ

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ БРАЗИЛИЯ 2014

Brazil 2014На Световното първенство по Футбол – Бразилия 2014 може да се насладите на голям екран в заведението ‘’Nergele bar & Garden’’, което е в градината на хотел ИДА, Банско. Хотела е един от учебните центрове на Бар Академия – България, което говори по себе си , че това е едно от местата на които може да се доверите и да опитате , както класическите коктейли от 18 век , така и някои от най- модерните коктейли на последното деситилетие. Прочети

Меланхолия: Истанбул

UntitledВ рамките на Sofia MENAR Film Festival ще бъде представена изложбата“Melancholia: ISTANBUL” на Явор Ганчев

 16-31 януари 2014, Червената къща, ул. “Любен Каравелов” 15, зала „Пеша Николова“
 

 Една фотографска изложба, вдъхновена и посветена на изчезващия Истанбул…

Защо точно „меланхолия“?
 

Орхан Памук в книгата си „Истанбул“ говори за hüzün – турската дума за меланхолия. Меланхолията е общото духовно състояние и невидимото лепило за обитателите на града – кръстопът на древни руини, стремящ се едновременно да бъде модерен и да запази своето минало.

 

Прочети

Заснеха духове във великотърновска църква

UntitledОхранителните камери в църквата Свети 40 мъченици във Велико Търново са заснели необясними сферични явления, за които местните смятат, че са духовете на починалите български царе.

За появата на феномените в храма беше съобщено от директора на историческия музей Иван Църов.

По негови думи вече почти 1 месец около гробовете на българските царе се появяват мистериозни светлини и сфери.

Прочети

Дунавската цивилизация – най-старата на Земята!

UntitledНай-древната цивилизация в Европа е процъфтяла на територията на България и част от Балканите от 6200 г. до 4500 г пр.н.е. Този неоспорим факт се признава от всички световно известни изследователи.

Хиляди години преди разцвета на Гърция и Рим, дори много по-рано от възникването на първите градове в Месопотaмия и Египет, в долното течение на Дунава и Предбалкана е живял народ, изпреварил своето време в аспекти като търговията, изкуството и техниката.

  Прочети