Фънк раздвижване от Kool & The Gang

 UntitledKool & The Gang, една от най-обичаните и уважавани фънк групи отново ще зарадва публиката в България , с концерт на 21 януари 2014 година. Бандата ще играе в зала 1 на НДК, в София, съобщиха организаторите. Цени на билетите за фънки Събитието ще варират между 40 лева и 120 лева.

С течение на годините , Kool & The Gang са продали над 70 милиона албума в световен мащаб, които са засегнали музиката на три поколения. Благодарение на песни като “Celebration”, “Cherish”, “Jungle Boogie”, “Summer Madness” и “Open Sesame” , фънк групата  спечели две награди Грами и седем American Music Awards. Те се изкачиха 25 пъти до първо място на класациите в категорията ритъм енд блус. 

Групата има 31 златни и платинени албума. Kool & The Gang е била на сцената без прекъсване от 35 години – по-дълго от всяка друга R&B група.

 Kool & The Gang първоначално е сформирана през 1964 г. в Джърси Сити, Ню Джърси. После преминава през няколко музикални фази по време на записи през тяхната кариера. Като се започне с един чист джаз звук, а след това се превръща в практикуващи R&B и фънк, прогресираща до гладък поп-фънк ансамбъл, и в последното хилядолетие създаване на музика с модерно, електро-поп звучене .

програма: Национален Дворец на Културата
  • 21 януари (вторник), Зала 1, 20:00, 40/50/60/80/100/120лв