JAZZTORY за Джо Хендерсън

untitledОбразователна джаз презентация-концерт, която се стреми да запознава публиката с джаза и да промотира това изкуство.

‘Jazztory’ ви разказва историята на Американския джаз и едновременно с това ви потапя в автентичните му звуци. Концерт, в който получавате музиката, заедно с нейния цялостен контекст и културна динамика.

Всяка презентация е фокусирана върху значим джаз изпълнител, ансамбъл или албум. Филми, снимки, статии, интервюта, истории и клюки – всички те помагат, за да разберете какво точно слушате и защо звучи по този начин.
Музикантите от ‘Jazztory Бенд’ ви качват в музикална ‘машина на времето’, с която се озовавате в началото или средата на ХХ век, в Ню Йорк, Чикаго, Бостън или Ел Ей. 
Слушате джаз и научавате за него, изграждате си вкус и ставате от щастливците, които могат да оценят по достойнство тазитовна форма на изкуство.

На 3-ти декември (вторник) в Studio 5 посрещаме отново проекта на барабаниста Борислав Петров – Jazztory. този път той и колегите му Росен Захариев, Петър Момчев, Шибил Бенев и Виктория Кирилова ще посветят времето от 21.30ч на музиката на легендарния джаз саксофонист – Джо Хендерсън! И тъй като проектът е образователна джаз-презентация концерт, освен емблематични парчета, които ще чуете, ще видите и филм и творчески портрет в текст.

„У нас малко хора знаят що е то Jazz. Нашата цел е да ги запознаем с магията на тази изключителна музика. А любители й ще разберат още любопитни факти за легендарни музиканти и банди.”, разказва идеологът Боби Петров.  

Всеки месец в продължение на два часа зрителите ще потънат в магията на jazz-a. Ще бъдат прожектирани филми, ще се разказват истории и ще се свирят парчета, на музиканта, на когото е посветена поредната Jazztory.